Allium

Allium er en rigtig opmærksomhedsfanger. Officielt er det en blomsterløg, men hvis du lader dem være, kommer de op igen næste år. Jeg betragter dem derfor mere som en flerårig staude. En smuk statisk plante. Når tulipanerne næsten er færdige med at blomstre, begynder Allium at blomstre. Og den her fortsætter i lang, lang tid.

Allium løg i grænsen
Allium er smukke som solitære, men også smukke i en varieret kant. Prøv en kombination med mørk lilla eller lysegrøn heuchera. Alliumpærerne skiller sig flot ud. De giver farve til din have tidligt på året, og de virker ikke for dig. Selv efter blomstring er blomsterne meget dekorative som runde kugler indtil vinteren.

De er også dekorative i vasen, selvom nogle betragter dette som spild af grænsen.

 

Hvid – lilla – mørk lilla
allium hvid
allium hvid
De fås i diff. farver: lilla, mørk lilla og hvid. Du ser det lilla mest.

Du kan købe denne løgplante i forskellige havecentre eller online. Alliums findes i flere farver, men også i forskellige. størrelse. Tag et kig på udvalget og vælg noget, der passer til din have. Plant dem om efteråret (november, december). Om foråret kan du allerede nu nyde de smukke blomster.

Alliumplanter er også smukke i krukker på din altan eller terrasse. Lav en havebuket med blomster fra din have. De giver volumen og farve til din buket.

Altid smukke når de åbner.

 

Allium er ikke kun smukt, når løget blomstrer. Lad blomsten sidde efter blomstring. Blomsterne er særligt dekorative.

Leave a Reply

Your email address will not be published.