Heide – også smuk i din egen have

I det vilde

Sommeren er forbi, men kig godt omkring dig. Lyngplanterne er på div. pletter stadig i blomst. I Holland er der stadig smukke stykker at se i naturen. Grib din cykel og kør gennem et smukt hedeområde såsom Veluwe. Først og fremmest ser du mere på cykel eller til fods. Du kan ikke se Heide fra bilen. Farverne er fantastiske.

Natuurmonumenten oplister forskellige hederuter på hjemmesiden. Plant gerne lyngplanter i din egen have. Og hvis du ikke har en masse have, så plant dem i en krukke. En fin blanding af kombinationer med andre stauder blev for nylig udstillet på Plantarium-messen. En slags minihave i en krukke. (Dercks Heidemix)

Lyngvarianter Havepiger
hedetyper
Sommer- og vinterhede
Du har sommerblomstrende (calluna vulgaris) og vinterblomstrende lyngplanter (Erica darleyensis). Der er mange planter, der blomstrer om sommeren, men ikke mange blomstrer om vinteren. Af denne grund købes der ofte vinterblomstrende lyng.

Vinterlyng fås også i forskellige farver, fra blød pink til mørkerød og også en grøn udgave. De er smukke i potter. De er kompakte, men der findes også sorter, der kan blive op til en meter i højden.

Lang blomstringstid: de blomstrer fra juni til november.

Tonehøjde
De kan lide en sur jord og kan lide en plet i solen. Hvis du ikke har den rigtige jord, skal du forbedre den inden plantning. For det første er der jordforbedringsmidler til salg specielt velegnet til syreelskende planter. Det er vigtigt, at din plante er i den rigtige jord.

Lyng i potter
Lyng i potter
Lyngplanten er en glimrende plante til efteråret. Når sommerblomsterne er færdige med at blomstre, kan du nyde de mange typer lyng i lang tid fremover.

Leave a Reply

Your email address will not be published.